Nový pohon NICE RBS400: Inovace v oblasti automatizace posuvných vrat

Posuvná vrata jsou důležitou součástí moderních domácností a komerčních objektů, a to nejen pro svou funkčnost, ale také bezpečnost a pohodlí, které poskytují. K zajištění jejich spolehlivého provozu jsou zapotřebí kvalitní pohony, a právě značka NICE patří mezi lídry v této oblasti. Díky inovativnímu přístupu a neustálému vývoji nedávno představila svůj nový model pohonu pro posuvné brány – NICE RBS400, který nahrazuje starší a oblíbený Robus400. Tento článek vám představí klíčové rozdíly a vylepšení, které RBS400 přináší.

 

Nice RBS400 pohon pro posuvne brany

 

Design a technologie: Evoluce v automatizaci vrat


Jedním z prvních aspektů, kterého si na novém RBS400 všimnete, je jeho aktualizovaný a moderní design. Zatímco Robus400 byl známý svým robustním vzhledem, nový RBS400 kompaktnější a elegantnější design, který lépe zapadne do moderních domácností a komerčních prostor. Kromě estetiky však vyniká také technologickými vylepšeními.

Nový model disponuje světelným indikátorem, umístěným v přední části pohonu, který signalizuje případné chyby a poruchy. Tato funkce výrazně zjednodušuje údržbu a diagnostiku problémů, jelikož uživatelé mohou okamžitě vidět, jaký je stav zařízení.Světelný indikátor je praktickou novinkou, která nebyla součástí staršího modelu Robus400.

Indukčné koncové dorazy pro RBS400

 

Indukční koncové dorazy: Spolehlivost a delší životnost


Jednou z hlavních technologických inovací, kterou přináší RBS400, jsou indukční koncové dorazy, které nahradily mechanické dorazy používané v Robus400. Mechanické dorazy mohou časem podléhat opotřebení, což vyžaduje údržbu. Indukční dorazy naopak poskytují spolehlivější a přesnější zastavení vrat bez opotřebení, což zvyšuje dlouhodobou spolehlivost a snižuje potřebu údržby. Jednou z hlavních výhod těchto dorazů je jejich kompaktní velikost, která výrazně zjednodušuje instalaci. Jelikož jsou podstatně menší, už není třeba, aby hřeben přesahoval za konec vrat, což zlepšuje celkový vzhled instalace a usnadňuje montáž.

Kromě toho nový RBS400 nabízí také propracovanou elektroniku, která umožňuje efektivnější správu různých situací a zlepšuje celkovou bezpečnost systému. Pohon také disponuje funkcí samodiagnostiky, která identifikuje problémy a signalizuje je prostřednictvím světelného indikátoru, čímž se minimalizuje potřeba složitého technického zásahu.

Konektivita s příslušenstvím:

Pohon RBS400 je plně kompatibilní s veškerým starším příslušenstvím od značky Nice. Z nejčastěji používaných komponent lze zmínit fotobuňky EPMB, bezdrátové fotobuňky s odrazkou EPMORB, jakož i LED maják ELDC s integrovanou anténou. Dále je motor kompatibilní s osvětlením WLT. Pokud jde o ovládací prvky, RBS400 funguje bez problémů se všemi ovladači od Nice, včetně kódových klávesnic a nástěnných tlačítek, což zajišťuje jeho jednoduchou integraci do stávajících systémů.

Hlavní novinkou je nový ovladač MYGO4, který přináší moderní a promyšlený design. Už na první dotek působí vysoce kvalitně a ergonomicky, perfektně sedne do ruky. Tlačítka jsou elegantně zapuštěná, což minimalizuje riziko jejich náhodného stlačení, například v kapse. Každé tlačítko ovladače MYGO4 je navíc vybaveno malými výstupky, díky čemuž okamžitě víte, které tlačítko právě používáte, jen na základě hmatového vnímání.

 

Nice MYGO4

 

Ovladač je aktuálně dostupný ve verzi se čtyřmi tlačítky, což umožňuje uložit až čtyři různé příkazy pro jednu bránu, nebo jím ovládat až čtyři samostatné brány či jiné automatizační systémy. Nice zároveň zlepšilo i bezpečnostní opatření. Nový ovladač již není kompatibilní se staršími modely Nice FLO2RS, což výrazně zvyšuje úroveň ochrany ovladačů i samotných motorů.

Porovnání s předchůdcem Robus400
Zatímco Robus400 byl dlouhodobě oblíben díky své odolnosti a spolehlivosti, nový RBS400 přináší řadu technologických a funkčních vylepšení. Zde jsou hlavní rozdíly mezi těmito dvěma modely:

Vlastnost Nice RBS400 Nice ROBUS400
Dizajn Moderní, kompaktní Klasický, robustní
Koncové dorazy Indukční, bez mechanického opotřebení Mechanické dorazy
Signalizace chyb LED indikátor na přední straně motoru Bez LED indikátoru
Elektronika Nová, propracovaná, s vylepšenou konektivitou Starší generace
Energetická úspora Vylepšená energetická spotřeba Vyšší spotřeba energie

 

Nový pohon NICE RBS400 je jasným krokem vpřed oproti svému předchůdci Robus400. Přináší modernější design, spolehlivější technologie a snazší údržbu. S vylepšenými funkcemi, jako jsou indukční koncové dorazy a světelný indikátor chyb, představuje ideální volbu pro ty, kteří hledají inovativní a spolehlivé řešení pro automatizaci svých posuvných vrat.

RBS400 navíc snižuje spotřebu energie a podporuje ekologická řešení, čímž reaguje na současné trendy udržitelnosti. Pokud tedy hledáte moderní, inteligentní a ekologické řešení pro své brány, nový NICE RBS400 je tou správnou volbou

 

Tento motor je dostupný také ve verzích NICE RBS600 do 600kg a rychlá verze Nice RBS600HS rovněž do 600kg.